Hasselt Anders Bekeken

25 mei 2019

Steden zijn spiegels, niet alleen van etalages vol koopwaar, maar ook van een stuk verleden. Het stadsweefsel spreekt de taal van een tijd. Het zegt ons wat er ooit omging, wie het voor het zeggen had en wie onderlag, of zich met kruimels tevreden moest stellen.


Wat krijg je te zien?

Met de tijd zijn een aantal verhalen ondergesneeuwd, buurten ge(lit)tekend door de macht van de centen, of door megalomanie. Andere plekken zijn dan weer opgewaardeerd, soms ten koste van de oorspronkelijke bewoners. Wie goed kijkt ziet dat een beleid keuzes maakt in goede of slechte zin. Soms zo opvallend dat je er niet naast kunt kijken, zoals het Scheep, de Twee Torenwijk of het Gerechtsgebouw. Schaalbreuk die pijn doet aan de ogen. Soms  onzichtbaar, zoals ooit de keuze voor gratis openbaar vervoer, meer wijkcohesie of schonere lucht. De stad heeft alles van een boek. Met huizen, pleinen en monumenten als woorden. Samen vormen ze een verhaal met een plot dat vaak tot nadenken stemt. Ik zou zeggen: stap mee en kijk met andere ogen naar de stad van de smaak.

Wil je mee?

Vul onderstaand formulier in. Na betaling van 5 euro per persoon op rekening BE79 8777 9643 0233, met vermelding ‘Hasselt Anders Bekeken', wordt je inschrijving definitief. We spreken af aan de Grote Markt van Hasselt, de wandeling start stipt om 13u00 en eindigt om 16u00.

Inschrijvingsformulier Hasselt Anders Bekeken 25 mei 2019

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET weg aan derden!

Deze rekensom dient ingevuld te worden ter controle. Vul de juiste uitkomst van de rekensom in het lege vak in.Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81